Ons verhaal

Het begon met een eenvoudig vreugdevuur in het hart van het Australische continent, onder de rode Ayers Rock. Twee toeristen, Alfred Weilandt en Jerry Dabrowski zaten bij het vuur, tot diep in de nacht, luisterend naar Aboriginal verhalen over een mythisch tijdperk van dromen. De sfeer die door de vlammen werd gecreëerd, inspireerde de twee om naar een gemakkelijke manier te zoeken om hetzelfde vuur te maken in hedendaagse interieurs.

Ze namen zich voor om een vuur te ontwikkelen dat geen as en roet zou voortbrengen en dat ook zou functioneren zonder rookkanaal, dingen die allemaal geassocieerd worden met een open haard in een interieur. Onze hedendaagse levensstijl vraagt om producten die door het design een eigen karakter bezitten maar die ook veilig zijn en gemakkelijk in het gebruik. Na maanden doorgebracht te hebben met ontwerpen en testen kwamen ze tot een product dat schoonheid en gemak combineert dankzij bio ethanol brandstof. Maar bovenal een product dat in onze behoefte aan gezelligheid en sfeer rondom een haardvuur voorziet.

De BEV®-technologie maakt het ook mogelijk om de vlam snel te doven door de dampafgifte te sluiten

De verbranding is schoon; er komen geen rook, as, roet of andere schadelijke stoffen vrij.

Door technologie niet langer beperkt tot onveilige handmatige apparaten.

Cheminee is de grootste Planika showroom van de benulux waar vrijwel alle modellen te zien zijn.

Design fire

Wij namen de uitdagende taak op ons en gingen verder dan alle vastgestelde grenzen om vuur te ontwerpen als nooit tevoren. Onze inspanningen leiden ertoe dat we oplossingen ontwikkelen waarmee we een natuurlijk echt vuur in elke ruimte kunnen realiseren, of dit nu binnen of buiten is.

Als wereld marktleider in volautomatische bio ethanol haarden garanderen wij het gemak en de veiligheid van onze producten. Wij luisteren aandachtig naar onze klanten om deze van individueel op maat gemaakte haarden te voorzien. Ons aanbod bevat klimaat neutrale bio ethanol haarden met gepatenteerde BEV technologie die veel vrijheid bieden bij het ontwerpen van je perfecte leefruimte met vuur als middelpunt.

Bekijk haarden

De erkenning zegt het allemaal. Planika is wereldwijd vertegenwoordigd, met een uitgebreid distributienetwerk zijn wij aanwezig in meer dan honderd landen. Het succes ligt ook in het concept van de organisatie structuur die Planika heeft omarmd. Bij het bedrijf is geen hiërarchie en alle medewerkers slagen erin om vrijheid en echte invloed te hebben op de haarden die we ontwikkelen en maken.

Dit maakt het mogelijk om je echt unieke haard oplossingen te bieden. Cheminée Holland is importeur van onze haarden in Nederland. Deze groothandel heeft vijfentwintig jaar ervaring in de haardenbranche en beschikt over een groot netwerk van dealers bij wie je advies kunt inwinnen en onze haarden kunt bestellen.

Deze dealers leveren en monteren onze haarden en bieden, samen met importeur Cheminée Holland, service en garantie. De bio ethanol van Planika genaamd Fanola kunt U rechtstreeks bij Cheminée Holland bestellen. je hoeft er de deur niet voor uit, de bio ethanol wordt bij je aan huis bezorgd.